Skip to content
Naslovnica » Novosti » Državni arhiv Rijeka: Upravljanje dokumentarnim i arhivskim gradivom u javnopravnim tijelima

Državni arhiv Rijeka: Upravljanje dokumentarnim i arhivskim gradivom u javnopravnim tijelima

  Naše magistirce prava, Nika Terze i Željka Gorišek, sudjelovale su kao predavači na stručnom seminaru “Upravljanje dokumentarnim i arhivskim gradivom u javnopravnim tijelima” organiziranom od strane Državnog arhiva Rijeka.

  Stručni seminar održan je 4. i 5. listopada 2023. godine u predivnom prostoru Guvernerove palače u Rijeci. Bio je namijenjen državnim tijelima i njihovim područnim odjelima, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne skrbi, školama, fakultetima, ustanovama u kulturi te drugim ustanovama i institucijama koje su obvezne primjenjivati Pravilnik o upravljanju dokumentarnim gradivom izvan arhiva te Uredbu o uredskom poslovanju.

  Prvi dan seminara bio je posvećen teorijskom znanju, dok je drugi dan bio rezerviran za praktičnu primjenu usvojenog.

  Naše Nika i Željka preuzele su odgovornost za prvi od tri tematska bloka seminara – Stvaranje digitalnog dokumentarnog gradiva u skladu s Uredbom o uredskom poslovanju.

  Njihove prezentacije obuhvatile su pripremu i organizaciju rada u skladu s novom Uredbom, digitalni procesni rad, pismohranu i prelazak digitalnog dokumentarnog gradiva u digitalno arhivsko gradivo.

  Drugi tematski blok, posvećen pretvorbi konvencionalnog u digitalno gradivo, bio je predstavljen od strane istaknutih stručnjaka, Kristijana Karajića i Ante Ljubičića, dok je u trećem Ivana Rogić Dragojlović pričala o arhivskim postupcima.

  Kolegica Željka je, osim svoje izvrsne prezentacije prvog dana, drugi dan održala dvije praktične radionice sa sudionicima seminara, pružajući im priliku da primijene svoje teorijsko znanje u stvarnom radnom okruženju.

  Povratne informacije i ocjene o sudjelovanju Nike i Željke bile su iznimno pozitivne. Sudionici su izrazili svoje zadovoljstvo i istaknuli da su njihova očekivanja ispunjena, da su kolegice stručne i da su njihove prezentacije bile izvrsne.

  Ne samo da su sudionici dali pozitivne ocjene, već su također istaknuli da su predavanja i radionice bile iznimno korisne te da su naučili mnogo novih pojmova koji su im bili jasno i razumljivo preneseni. Naše predavačice su dobile pohvale za svoju konkretnost, razumljivost, susretljivost i ugodan pristup. Veliki broj sudionika je izrazio želju za sličnim seminarima i radionicama u budućnosti.

  Osim kvalitetnog sadržaja seminara, treba istaknuti i izvrsnu organizaciju samog događaja, kao i srdačno gostoprimstvo.

  Želimo izraziti veliku zahvalnost Državnom arhivu Rijeka na svemu.

  Sudjelovanje na ovom seminaru pružilo je dragocjenu priliku za unapređenje znanja i vještina u području upravljanja dokumentarnim i arhivskim gradivom, a sigurni smo da ćemo stečena znanja primijeniti u svojem radu.

  Zainteresirani ste? Zatražite prezentaciju!

  Možda vas zanima…

  Skip to content