Skip to content
Naslovnica » Novosti » Konferencija “cITy Upgrade 2023”

Konferencija “cITy Upgrade 2023”

  Prošli smo tjedan bili izlagači na konferenciji „cITy Upgrade“ o digitalnom razvoju gradova. Organizirana je od strane Udruge gradova i agencije eventa01.
  Konferencija je održana u toplom i sunčanom Splitu, a okupila je brojne stručnjake iz područja digitalne tehnologije. Trajala je dva dana, a ugostila preko 20 predavača i dvjestotinjak sudionika.

  Pozdravni govor održao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

  Na konferenciji smo imali priliku čuti mnoge zanimljive ideje i inovacije koje se tiču digitalnog razvoja gradova. Govornici su stigli čak iz Beča i Sofije kako bi prenijeli svoja iskustva i podijelili korisne savjete o tome kako pružiti gradovima kvalitetne e-usluge.

  Nama je posebno zanimljiv bio panel o elektroničkom uredskom poslovanju. S novom Uredbom došli su i novi zahtjevi, a kao odgovor na glavno pitanje “Gdje smo?”, mogli smo zaključiti da s našim rješenjem eUred idemo i više nego u korak s vremenom.

  Kao jedan od izlagača, svoja smo rješenja predstavili svima koji su bili zainteresirani, bilo kroz razgovor ili testiranjem rada aplikacije u demo okruženju.

  Osim aplikacije za uredsko poslovanje, također smo predstavili i aplikaciju za digitalno podnošenje zahtjeva od strane građana prema Gradu, što bi donijelo pravu revoluciju u gradsku administraciju.

  Na konferenciji smo također imali priliku upoznati mnoge stručnjake iz područja digitalne tehnologije te smo se mogli povezati s ljudima koji dijele istu strast prema ovom području. Razmijenili smo ideje i iskustva, a mnogi od nas su se upoznali s potencijalnim poslovnim partnerima.

  Zaključak druženja je da se korištenjem digitalne tehnologije postižu manji troškovi, optimalno iskorištavanje resursa, veća sigurnost te kvalitetniji život uz aktivnu participaciju građana.

  Naše sudjelovanje na konferenciji o digitalnom razvoju gradova bilo je svakako jedno pozitivno iskustvo. Preporučujemo i veselimo se idućima! 🙂

  Možda vas zanima i…

  Skip to content