Skip to content
Naslovnica » Novosti » Što smo sve odradili u proteklih pola godine: Edukacije, korisnici i nove funkcionalnosti eUreda

Što smo sve odradili u proteklih pola godine: Edukacije, korisnici i nove funkcionalnosti eUreda

  Šest mjeseci 2023. godine već je iza nas, a kad se osvrnemo i pogledamo što smo sve napravili, možemo biti zadovoljni i motivirani za daljnji napredak i nizanje uspjeha.

  Implementirali smo novi eUred kod više od 130 korisnika

  S početkom nove godine pustili smo u rad aplikaciju eUred za škole, eUred za županije, eUred za općine. Također, u završnim smo pregovorima s 10-tak gradova za rad u aplikaciji eUred za gradove.

  Spomenut ćemo i neke od većih korisnika kojima smo implementirali novi sustav, a to su: Hrvatski Sabor, Ured za opće poslove (UZOP), Veleučilište Baltazar, Dubrovačko-neretvanska županija, Zagrebačka županija, Muzeji Ivan Meštrović…

  Također, omogućili smo novu funkcionalnost za sve škole – ugradnja 57 predložaka u eUred za škole za značajno lakši i brži svakodnevan rad s dokumentima.

  Htjeli bismo zahvaliti našim novim i postojećim korisnicima na uspješnoj suradnji te što su prepoznali kvalitetu našeg rješenja i odlučili, ne samo digitalizirati, već značajno pojednostaviti i ubrzati svoje uredske procese.

  Počela je prva razmjena poruka putem pristupne točke

  Integracija eUreda s Centralnom platformom za upravljanje pristupnim točkama Republike Hrvatske omogućila je sigurnu komunikaciju između javnopravnih tijela, odnosno osnivača i njihovih ustanova putem pristupne točke.

  Sada korisnici mogu digitalno zaprimati i slati dokumente putem pristupne točke s ostalim javnopravnim tijelima spojenim na Centralnu platformu (akcija Otpremi digitalno).

  Svijetli primjer naših korisnika je Dubrovačko-neretvanska županija i njenih 16 ustanova koje smo uspješno spojili na platformu za sigurnu razmjenu dokumenata. Sada su u mogućnosti svakodnevno komunicirati po Uredbi, s pravnom snagom, a sve bez papira.

  Organizirali smo mnoštvo radionica i edukacija o digitalnom uredskom poslovanju

  Sve je krenulo u 11. mj. prošle godine, fokus smo stavili na izradu aplikacije za škole, a do danas smo odradili desetke edukacija i predavanja po cijeloj Hrvatskoj (Osijek, Split, Rijeka, Zagreb, Dubrovnik), online seminare za nove i postojeće korisnike te individualne edukacije na zahtjev Grada/Općine/drugog javnopravnog tijela.

  Sudionike edukacija upoznajemo s odredbama nove Uredbe , kako ih jednostavno i lako primijeniti te kako bezbolno prijeći s fizičkog u potpuno digitalno uredsko poslovanje korištenjem naše aplikacije eUred.

  Također, sudionici iz prve ruke imaju priliku isprobati aplikaciju u demo okruženju uz pomoć našeg vrijednog tima pravnika.

  Koje smo najznačajnije funkcionalnosti eUreda implementirali ove godine?

  • Automatsko urudžbiranje dokumenata pristiglih e-mailom u sustav
  • Automatsko slanje/otpremanje digitalno potpisanog dokumenta e-mailom iz sustava
  • Digitalni primitak i otprema dokumenata od osnivača i drugih javnopravnih tijela putem Centralne platforme za upravljanje pristupnim točkama javnopravnih tijela Republike Hrvatske
  • Pojedinačno i skupno slanje na potvrdu i potvrđivanje pismena u sustavu
  • Pojedinačno i skupno digitalno potpisivanje i pečatiranje putem državne platforme (m-Potpis/m-Pečat)
  • Ugradnja 57 predložaka za rad

  Što nas čeka u drugoj polovici godine?

  Uzbudljiv ostatak godine bit će popraćen daljnjim edukacijama te kampanjom prema gradovima i općinama.

  Krenuli smo već s održavanjem prezentacija svaki tjedan, na lokacijama naših korisnika i našoj lokaciji u Zagrebu, a do kraja godine planira se odraditi stotinjak prezentacija.

  Čeka nas i migracija postojećih velikih korisnika na novu platformu. Osim toga, osluškujući potrebe naših postojećih i budućih korisnika na edukacijama i kroz razgovore, nastavit ćemo s nadogradnjom aplikacija za što bolje korisničko iskustvo i ugodan rad.

  Očekujemo prisustvovanje nekoliko konferencija u organizaciji UTIRUŠ-a, Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

  Također, predstavit ćemo novu uslugu s 1. 10. 2023. koja će omogućiti komunikaciju između građana i javnopravnih tijela digitalnim putem, bez papira, s pravnom snagom iz udobnosti njihovog doma!

  Zainteresirani ste? Zatražite prezentaciju!

  Možda vas zanima…

  Skip to content